Skip to main content

Paul Mas Rosorange! De wijn bestaat uit Cinsault, Grenache, Grenache Gris, Macabeo en Vermentino.  De Cinsault, Grenache Noir en een deel van de Grenache Gris worden direct geperst nadat de oogst de wijnkelder binnenkomt, voordat de vergisting is begonnen. De Macabeu, Vermentino en het andere deel van de Grenache Gris worden ontsteeld en vervolgens vergist terwijl het sap 6-8 dagen in contact is met de druivenschillen. De schillen geven de wijn extra kleur, smaak en heel subtiel ook wat tannine. Op tweederde van het proces wordt de vergisting gestopt en de druiven geperst. De twee delen worden bij elkaar gevoegd en de vergisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur tussen 15 en 20 graden. Na 2 maanden wordt de wijn gebotteld.

Jean-Claude zei hier zelf over:

‘When the Orange wine invaded the market, many asked me if I was planning to produce one. This projected me back in 1998 when I created a Chardonnay vinified as a red wine. This method gave us a white wine with more polyphenols. I then worked on an orange wine before orange wines became popular. Today I have created RosOrange, taking the best of both rosé and orange wine worlds. A subtle co- vinification of rosé and orange wines, bringing a complex and singular savoury wine, breaking the codes!’

Fruitig en geurig, met tonen van sinaasappelschil, kweepeer en gekonfijte citrusvruchten.

Wijn spijs? 
Past perfect bij de spicy Indische of Aziatische keuken!

Laat een opmerking achter